Lapas

trešdiena, 2013. gada 21. augusts

Darbs ar jaunatni - kā un kam tās būtu jādara?

21.08. nolēmu, pēc ilgāka pārtraukuma, piedalīties kādā no Vecumnieku novada domes sēdēm. Interesanta šķita izglītības, kultūras un jaunatnes lietu komitejas darba kārtība - trešais jautājums par jaunatnes darbu Vecumnieku novadā. Nojausmas par ko tad īsti tiks runāts nebija.
Izrādās, tika aktualizēts jautājums par jaunatnes lietu speciālista amata izveidi. Patlaban ir izsludināts konkurss sabiedrisko attiecību speciālista amata vietai domē, kas ietvers arī jaunatnes lietu speciālista pienākumus. Tomēr, pārliecība par šo pienākumu apvienošanas iespēju nav.
Sēdē izskanēja apgalvojums, ka darbs ar jaunatni ir lielākoties koordinatora un informatora pienākumi. Neskatoties uz pieejamo jaunatnes lietu speciālista profesijas standartu, izpratnes par darbu ar jaunatni nav. Joprojām nākas dzirdēt apgalvojumus, ka jaunatnes lietu speciālistam īsti nebūs ko tad darīt. Virkne deputātu bija pārliecināti, ka ar jauniešiem ir jāstrādā, bet nav ne jausmas kam tas būtu jādara un kas tieši būtu jādara. Pavīdēja arī viedoklis, ka pārāk daudz tiek izceltu viena sabiedrības daļa - jaunieši. Ja tiks izveidots jaunatnes lietu speciālista amats, tad jau drīz uz domi nāks arī pensionāri un prasīs savu speciālistu.
Tika runāts arī par Eiropas pieredzi jaunatnes darbā. Tomēr tas nepārliecināja visus. Drīzāk tika meklēti trūkumi, lai pierādītu, ka strādājot ar jauniešiem jauniešu bezdarbs nav samazinājies un arī citas sociālās problēmas ir saglabājušās.
Tika iemests arī akmenis biedrības "Jaunatne smaidam" dārziņā. Deputāts Mārtiņš Mediņš bija neizpratnē par starptautisko brīvprātīgo vaļošanos. Tiek izmantoti pašvaldības resursi, kā elektrība un telpas jaunatnes iniciatīvu centrā. Biedrībām vajag vairāk ko darīt sabiedrības labā, lai visa sabiedrība gūtu labumu. Savādāk tās nes tikai zaudējumus.
Šāds viedoklis ir saistīts tikai un vienīgi ar neinformētību un izpratnes trūkumu. Neviens neskaita tās stundas ko mēs, kā biedrības "Jaunatne smaidam" biedri, pavadām strādājot ar jauniešiem nesaņemot par to atalgojumu. Neviens neskaita tos nobraukums kilometrus mērojot ceļu uz nodarbībām. Tiek plānotas aktivitātes, rakstīti projekti tautastērpu iegādei deju kolektīviem. Vairāk kā gadu vadam bez atlīdzības jaunatnes iniciatīvu centru Bārbeles pagastā. Mums tie nav zaudējumi, mēs gūstam pieredzi un dodam iespējas jauniešiem. Cerams arī vietējā līmenī kādreiz to novērtēs.
Pozitivais šajā sēdē bija tas, ka ir vēlme diskutēt. Meklēsim arvien jaunus argumentus darba ar jaunatni nepieciešamībai Vecumnieku novadā.

1 komentārs:

  1. Sveiki visiem, esmu zaudējis naudu tik daudzām kompānijām, kuras ir uzdevušās par īstiem aizdevējiem, bet visas manas pūles ir bijušas veltīgas, esmu zaudējis vairāk nekā 35 000 eiro viltus aizdevējiem, kuri apgalvo, ka viņi nav. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar īsto aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu aizdevumu no viņa tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu bez bailēm, sazināties ar viņiem pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst